tag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post6900192754538221663..comments2024-03-09T10:39:45.065+01:00Comments on Lawendowy Dom..od kuchni: Razowy na miodziebeata lipovhttp://www.blogger.com/profile/07725044924380671419noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-16334057425303420942011-02-11T21:19:43.499+01:002011-02-11T21:19:43.499+01:00Witam, na Pani stronę zaglądam już od dawna,ale ud...Witam, na Pani stronę zaglądam już od dawna,ale udzielam się pierwszy raz:). Upiekłam chlebek wg tego przepisu i muszę przyznać, że jest wspaniały, pozostały po nim już tylko wspomnienia, a ja wiem, ze będę do niego często wracać. Skórka na Pani zdjęciach cudownie popękana, aż zazdroszczę:) pozdrawiam ciepłoJolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-7872606122065622582010-05-28T11:50:09.781+02:002010-05-28T11:50:09.781+02:00Ania, cieszę się, że smakował.
Beata, piekę grzał...Ania, cieszę się, że smakował. <br />Beata, piekę grzałkami, bez termoobiegu.<br />Zakwas dokarmiam zazwyczaj rano, zagniatam ciasto po południu, wieczorem piekę.<br />Pozdrawiam serdeczniebeata lipovhttps://www.blogger.com/profile/07725044924380671419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-68745312452000125802010-05-28T10:47:05.966+02:002010-05-28T10:47:05.966+02:00Wczoraj upiekłam ten chlebek.Nie wyrósł mi tak ład...Wczoraj upiekłam ten chlebek.Nie wyrósł mi tak ładnie ,ale to pewnie wina zakwasu.Czy zawsze przed pieczeniem dokarmiasz zakwas?Pieczesz w termoobiegu czy grzałkami?<br />Cudowna stronka,jestem zauroczona.Codziennie zaglądam z nadzieją na nowy wpis:)))<br />pozdrawiam cieplutkoBeatahttps://www.blogger.com/profile/04781355626363200456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-76355202977339586652010-05-28T09:04:53.397+02:002010-05-28T09:04:53.397+02:00Chleby piekę od dwóch lat. Najpierw były to chleby...Chleby piekę od dwóch lat. Najpierw były to chleby drożdżowe, od roku są to wypieki na zakwasie. Wczoraj zrobiłam chleb według podanego przez Ciebie przepisu. Smaczny. Słodko -kwaśny.... tylko wyrastał długo. Ogólnie pycha:) <br />Pozdrawiam.Aniahttps://www.blogger.com/profile/05538451772172494351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-23335276536230754932010-05-27T13:03:20.867+02:002010-05-27T13:03:20.867+02:00Bardzo urodziwy ten chleb, chętnie wypróbuje :)
po...Bardzo urodziwy ten chleb, chętnie wypróbuje :)<br />pozdrawiammagda k.https://www.blogger.com/profile/06073436540828113498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-90562312911205522292010-05-27T11:35:51.072+02:002010-05-27T11:35:51.072+02:00Gosia, lód na dno piekarnika, jak nie mam lodu to ...Gosia, lód na dno piekarnika, jak nie mam lodu to po prostu leję wodę :) Keksówka spokojnie - daj znać jak Ci poszło.beata lipovhttps://www.blogger.com/profile/07725044924380671419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-63254650609483587012010-05-26T22:51:13.812+02:002010-05-26T22:51:13.812+02:00czy chleb można piec w formach keksówkach?
czy lód...czy chleb można piec w formach keksówkach?<br />czy lód mam dać na samo dno piekarnika,czy do jakiegoś naczynia?Gosiahttps://www.blogger.com/profile/04052314855484945086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-35791849399715345122010-05-26T21:18:47.247+02:002010-05-26T21:18:47.247+02:00Forma dł. 25 cm, szer 10,5 cm. Cieszę się, że chle...Forma dł. 25 cm, szer 10,5 cm. Cieszę się, że chleb Wam się podoba. Efekt spękanej skórki osiągnęłam dzięki mężowskim doświadczeniom z temperaturą.<br />Pozdrawiam wszystkich i dziękuję, że zaglądacie.beata lipovhttps://www.blogger.com/profile/07725044924380671419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-28479236323645580902010-05-26T21:12:57.325+02:002010-05-26T21:12:57.325+02:00Wspaniały. A ja właśnie szukam przepisu ja jutrze...Wspaniały. A ja właśnie szukam przepisu ja jutrzejszy chlebek :) . Mam pytanie jakiej długości użyłaś formę?kabamaigahttps://www.blogger.com/profile/12182870525856393332noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-49875311631513612562010-05-26T20:05:53.679+02:002010-05-26T20:05:53.679+02:00Wybacz, ale nie pamiętam, czy już tu byłam, czy ni...Wybacz, ale nie pamiętam, czy już tu byłam, czy nie. Dlatego na wszelki wypadek się przywitam: dobry wieczór, bardzo tu ładnie i ciepło. Mam nadzieję częściej tu bywać. :)<br /><br />Wypróbuję z pewnością ten przepis, bo chleb wygląda bardzo rasowo. No i najbardziej lubię chleby na żytnim zakwasie. <br /><br />Pozdrowienia ślę!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-52178464858427542032010-05-26T19:26:39.409+02:002010-05-26T19:26:39.409+02:00Jest tak zachwycający, że niebawem go upiekę :) Cu...Jest tak zachwycający, że niebawem go upiekę :) Cudne pęknięcie, aż chce się jeść ;)Mafilkahttps://www.blogger.com/profile/15479548694566270351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-81999274926242952192010-05-26T18:45:43.784+02:002010-05-26T18:45:43.784+02:00Chętnie spróbuję :)Chętnie spróbuję :)marta jadczakhttps://www.blogger.com/profile/11717720155785678315noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-32132039294362278302010-05-26T18:14:51.134+02:002010-05-26T18:14:51.134+02:00... kiedyś to zrobię... :)... kiedyś to zrobię... :)Robert Gutowski "Gutek"https://www.blogger.com/profile/06867830228740123691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-44610445032673437632010-05-26T17:33:08.085+02:002010-05-26T17:33:08.085+02:00Pieczenie chleba ma w sobie wiele magii.Wiem coś o...Pieczenie chleba ma w sobie wiele magii.Wiem coś o tym.<br /> Razowy na zakwasie i na miodzie też bardzo lubię piec!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-65158335106218686612010-05-26T14:27:11.565+02:002010-05-26T14:27:11.565+02:00chleb o sama magia taka czysta, najlepsza na świec...chleb o sama magia taka czysta, najlepsza na świecie<br />Upiekłam tyle chlebów ,a każdy nowy mój jak i u znajomych , tak jak u Ciebie Beato mnie zachwycamargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-38431212248369037912010-05-26T13:41:34.865+02:002010-05-26T13:41:34.865+02:00"Kto ma chleb, ten ma wszystko"
Już nie..."Kto ma chleb, ten ma wszystko"<br /><br />Już nie mogę się doczekać, kiedy wreszcie będę mogła w swoim domu upiec taki chleb... Taki piękny, pachnący, zwyczajny chleb...Annahttps://www.blogger.com/profile/01257511414116431359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-89651236553301305402010-05-26T13:27:43.969+02:002010-05-26T13:27:43.969+02:00Piekny chlebek!Piekny chlebek!Eve.eirehttps://www.blogger.com/profile/03722832156096827226noreply@blogger.com