tag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post6141524343433975624..comments2024-03-09T10:39:45.065+01:00Comments on Lawendowy Dom..od kuchni: Paszteciki z zielonymi warzywami. Komu paczkę?beata lipovhttp://www.blogger.com/profile/07725044924380671419noreply@blogger.comBlogger160125tag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-28557619025500943312017-08-30T11:05:12.859+02:002017-08-30T11:05:12.859+02:00Jakie są koszty takiego wpisu na stronie? Chciałby...Jakie są koszty takiego wpisu na stronie? Chciałbym uzyskać wpis na temat sklepu kosmetycznego z asortymentu https://abant.pl/bielenda-proKarolinahttps://www.blogger.com/profile/01473925409133251870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-7967137716173039132013-03-25T12:10:55.911+01:002013-03-25T12:10:55.911+01:00W naszej rodzinie hitem wielkanocnym są jaja na tw...W naszej rodzinie hitem wielkanocnym są jaja na twardo polane sosem wiosennym czyli: drobno posiekana rzodkiewka razem z listkami, szczypiorem, koperkiem, pietruszką i gęstym jogurtem.<br /><br />DagmaraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-14513553748225207692012-04-07T19:27:27.689+02:002012-04-07T19:27:27.689+02:00Witam, zrobiłam przed chwilką te kolorowe paszteci...Witam, zrobiłam przed chwilką te kolorowe paszteciki, jeszcze im zostało kilka minut do wyskoczenia z piekarnika... dlatego nie wiem jeszcze jaki mają smak-to się nie wypowiadam ;)<br />mam jednak pytanie: ile ma być mleka(bo albo coś źle zrobiłam, albo za dużo dałam)bo farsz wyszedł mi za rzadki?... ponadto w przepisie są brokuły, a w opisie do przepisu kalafior :] <br />pozdrawiam i nadal śledzę, bo i oprawa graficzna cieszy oko i przepisy ciekawe i aż ręce się garną do robienia :)kasztelankahttps://www.blogger.com/profile/04797430641306484921noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-23477960427688603922012-04-06T09:38:15.681+02:002012-04-06T09:38:15.681+02:00muszę to kiedyś zrobić!!! koniecznie!!! wygląda sm...muszę to kiedyś zrobić!!! koniecznie!!! wygląda smakowicie mniam mniamCiche zajęcia świetlicowehttps://www.blogger.com/profile/14272886636810078848noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-12565358959086471112012-04-04T23:32:06.712+02:002012-04-04T23:32:06.712+02:00Gdy zapach gotującego barszczu rozchodzi się po do...Gdy zapach gotującego barszczu rozchodzi się po domu, wiadomo że za progiem stoi Wielkanoc. Ten barszcz, to nasza rodzinna, świąteczna tradycja. Bez niego nie wyobrażam sobie świątecznego śniadania.<br /><br />Moja Babcia przygotowywała go na bazie białego barszczu, jednak moja Mama, aby dogodzić mojej siostrze, która barszczu białego nie lubiła, zmieniła odpowiednio przepis i tak już pozostało.<br /><br />Bazą jest barszcz czerwony, który gotowany jest na wędzonce z dodatkiem dużej ilości tartego chrzanu. Dodaje się do niego wędlinę najlepszej jakości, pokrojoną w dosyć dużą kostkę - kiełbasę, szynkę, boczek wędzony. Barszcz zabiela się słodką śmietanką z niewielką ilością mąki. Na końcu dodaje się dużo jajek pokrojonych w sporą kostkę. Porcje barszczu każdy sam doprawia jeszcze chrzanem.<br /><br />Gotujemy go jedynie w Wielkanoc i w niedzielę przewodnią, pierwszą po Wielkanocy. <br /><br />Ten barszcz bardzo, bardzo kojarzy mi się z moją Mamą, jest dla mnie Jej wspomnieniem. To będą już kolejne Święta bez Niej. Ale, gdy będę go gotowała, jego zapach sprawi, że będę czuła Jej obecność. Za chwilę zapachnie u nas Wielkanoc...<br /><br />Dorota (dorotagaleria@o2.pl)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-51109702329134713092012-04-04T23:06:00.720+02:002012-04-04T23:06:00.720+02:00Czasem mam wrażenie, że u mnie w domu konkretne św...Czasem mam wrażenie, że u mnie w domu konkretne święta nie wiążą się z konkretnym daniem. Ale po godzinach namysłu wpadłam na to, że przecież tylko na Wielkanoc robimy schab nadziewany. Nadziewamy go suszonymi morelami, śliwkami. Podajemy zarówno na ciepło, jak i na zimno, ale wtedy już w towarzystwie "galarety".:)Aniekhttps://www.blogger.com/profile/12013761405514725603noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-76318990213935715652012-04-04T22:04:29.088+02:002012-04-04T22:04:29.088+02:00Dla mnie hitem Wielkanocnym jest sos chrzanowy do ...Dla mnie hitem Wielkanocnym jest sos chrzanowy do pasztetu, który robi moja Teścióweczka. Nie mogłam się do niego początkowo przekonać, bo jego bazą jest jajecznica z dużą ilością cukru :)misbasiahttp://misbasia.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-54548646101554744262012-04-04T17:59:43.974+02:002012-04-04T17:59:43.974+02:00Dla mnie hitem wielkanocnym są mazurki, na które p...Dla mnie hitem wielkanocnym są mazurki, na które przepis jest przekazywany od kilku pokoleń - na kruchym cieście, z gorzką czekoladą, przybrane migdałami.<br />Gosia<br /><br />mkospin@gmail.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-57152972089694765122012-04-04T17:57:52.423+02:002012-04-04T17:57:52.423+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Gosiahttps://www.blogger.com/profile/11244628855724699562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-75919503504840663582012-04-04T17:44:18.982+02:002012-04-04T17:44:18.982+02:00W mojej rodzinie jest jedna (i tylko jedna) tradyc...W mojej rodzinie jest jedna (i tylko jedna) tradycyjna potrawa. Nazywamy ją grzanką. Kiedyś gdy żyli jeszcze moi dziadkowie i rodzice, świąteczne wędliny robiło się w domu. Wędzenie kiełbas, szynek, boczków i polędwic odbywało się w Wielki Piątek. Ścisły post było bardzo trudno zachować kiedy cały dom pachniał świeżymi wędlinami. Dziadek litował się nade mną i moim bratem i pod pozorem skosztowania "czy aby szynka nie wyszła za słona" pozwalał nam zjeść po plasterku. W sobotę wędlinki kusiły nas z wielkanocnego koszyczka, a wtedy babcia dawała nam kawałek kiełbaski "bo to już poświęcona" A w poranek wielkanocny szykowało się GRZANKĘ. Teraz o tamte smaki trudniej, ale pozostały wspomnienia nie tylko tamtych śniadań ale przede wszystkim tych osób, których juz z nami nie ma.<br />A oto przepis na grzankę.<br />W dużym rondlu o grubszym dnie podgrzewamy troszkę smalcu i wrzucamy pokrojone w plasterki wędliny: kiełbasę, polędwicę, szynkę, baleron i koniecznie boczek, z którego wytopi się jeszcze troszkę tłuszczu. Oczywiście trafiają tutaj kawałki poświęconej wędliny z koszyczka. Kiedy plasterki mięsa są podsmażone i ładnie powykręcane dodajemy korzeń chrzanu strugany nożem na wiórki. Całość jest jeszcze chwilę duszona pod przykryciem. Przed podaniem dorzucamy jajka ugotowane na twardo i pokrojne w grube plasterki, delikatnie mieszamy, żeby plasterki jajek nie rozpadły się zbytnio i gorącą grzankę nakładamy na talerze. Do tego podajemy obowiązkowo domowa ćwikłę i pieczoną w domu bułkę zamiast chleba. Jest to jedyne gorące danie na naszym świątecznym stole, poza grzanką jemy też w niewielkich ilościach wędliny na zimno. Tak było kiedy żyła moja babcia, moja mama przejęła tą tradycję. To samo podaję i ja w swoim domu,a moja córka która mieszka za granicą również zachowała tę tradycję i ,co mnie cieszy, mojemu zięciowi bardzo to danie posmakowało. Potrawa jest smaczna a mało pracochłonna, więc po powrocie z porannej Rezurekcji zmarznięci szybko kroimy wędlinki i po krótkim czasie mamy gorące i baaardzo smaczne śniadanie wielkanocne.<br /><br />Lawendowemu Domowi i wszystkim czytającym życzę Wesołych Świąt.<br />Alicja Z.<br />Apolejka21@gazeta.plAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-918974874025776032012-04-04T17:15:14.387+02:002012-04-04T17:15:14.387+02:00Wielkanocny hit to babka piaskowa. Widziałam, że j...Wielkanocny hit to babka piaskowa. Widziałam, że juz w komentarzach pojawiła sie taka baba. OK, ale moja babka jest wyjątkowa dopiero wtedy, kiedy na kawałku babki położę kilka grubych plasterków masła. Wiec tak po prostu - babka piaskowa z masłem! Radosnych Swiat!Aniahttps://www.blogger.com/profile/17527419103819213982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-54235545713318768072012-04-04T12:43:57.814+02:002012-04-04T12:43:57.814+02:00Smakowitości! Jak Wielkanoc to u mnie od dziecińst...Smakowitości! Jak Wielkanoc to u mnie od dzieciństwa jajka faszerowane!!! Dla mnie najwspanialsza potrawa świąteczna! Czekam na nią cały rok!!! :-) Od zawsze jajka gotowane w cebuli, delikatnie wyjęte z przeciętych na pół skorupek, zmielone z dodatkiem koperku, śmietany, masła, soli i pieprzu a teraz jeszcze dodatkowo w wielu odmianach - odkąd pojawiły się dzieci u naszych przyjaciół a teraz i u nas! skorupki muszą być kolorowe! A farsz? Część zawsze 'tradycyjnych' a część 'nowoczesnych' ;-) Ciągle wymyślam coś nowego! A to z pieczarkami i żółtym serem z dodatkiem natki a to z dużą ilością ziół (koperek, szczypiorek, świeży tymianek) a to z łososiem i borowikami a w tym roku będą z serami pleśniowymi (z niebieską pleśnią - mniam! ;-)) ze świeżym estragonem i odrobiną chrzanu! Wszystko oczywiście obsypane bułką tartą i podsmażone w ostatniej chwili na klarowanym maśle... Już mam na nie ochotę i czekam niedzielnego poranka! :-) WSPANIAŁYCH ŚWIĄT!!!elpimpihttps://www.blogger.com/profile/17509882185601383628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-85610279942091257512012-04-04T12:18:20.652+02:002012-04-04T12:18:20.652+02:00Wielkanocne święta, ja smakuję się w rodzinnej atm...Wielkanocne święta, ja smakuję się w rodzinnej atmosferze, okraszonej jajkami, białą kiełbasą, żurkiem lub białym barszczem, pysznymi wędlinami i pieczeniami, babką piaskową lub topielcem - ciasto drożdżowe wyjątkowe. Często zabawami, poszukiwaniem co zgubił zajączek, lub czyje jajko wcześniej malowane czy skrobane, ozdabiane wytrzyma najdłużej w starciu z innymi ;) Wiesz co, nad to wszystko wybija się zawsze smakiem, swą doskonałością, zapachem, kręceniem w nosie, ręcznie ucierana, niezwykła w swej prostocie ćwikła. :)Izzihttps://www.blogger.com/profile/10355721753897032050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-88876536709071772962012-04-04T12:16:25.484+02:002012-04-04T12:16:25.484+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Izzihttps://www.blogger.com/profile/10355721753897032050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-34497215438090115282012-04-04T11:40:04.724+02:002012-04-04T11:40:04.724+02:00Witaj Beatko,
pytasz sie o swieta i moj hit na Wie...Witaj Beatko,<br />pytasz sie o swieta i moj hit na Wielkanocnym stole.Dla mnie Swieta zawsze beda wspomnieniem z dziecinstwa i nie moze na nim zabraknac bialej kielbasy pieczonej w piekarniku z pieczarkami i cabulka.Do tego koniecznie faszerowane jaja z pieczarkami-absolutny hit!!Przepis podam poniezej.Idac z duchem czasu czlowiek podrozuje,smakuje i uczy sie nowych smakow.Dla mnie takim nowym slodkim smakiem jest torcik bezowy z czekoladowym kremem.Przepis znajdziesz tutaj-http://tartfactory.blogspot.com/2012/04/torcik-bezowy-z-czekoladowym-kremem.html.Sprobuj a na pewno nie bedziesz zalowac!!<br /><br />Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat Wielkanocnych dla Ciebie i calej Twojej rodziny!!<br /><br />Sylwia<br /><br /><br />Przepis na jaja faszerowane pieczarkami i przypieczone na masle:<br />250g pieczarek<br />6 jaj<br />1 mala cabulka<br />1 peczek szczypiorku<br />4 lyzki bulki tartej<br />maslo do smazenia<br /><br />Cebulke zeszklic na oliwie,dodac pokrojone pieczarki i dusic do miekkosc,Doprawic sola i pieprzem.Jaja ugotowac na twardo.Ugotowane jaja wraz ze skorupkami przekroic na pol-robic to bardzo ostrym nozem aby nie uszkodzic skorupek.Delikatnie wyjac zawartosc skorupek lyzka tak aby zostaly puste polowki skorupek.<br />Zmielic przez maszynke jajka z pieczarkami.Posiekac drobno szczypiorek i wymieszac z jajowo-pieczarkowa masa.Napelnic nadzieniem puste polowki skorupek tak aby byla lekka gorka.Wysypac bulke tarta na talerzyk.Przycisnac polowki jaj nadzieniem do bulki w taki sposob aby ladnie przykleila sie do wierzchu.Rozpuscic maslo i zapiekac na patelni jaj skorupka do gory.jesc jeszcze cieple.Pychotki!! Polecam serdecznie!!Sylwiahttps://www.blogger.com/profile/13044859128454954666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-15054104689376681822012-04-04T11:24:20.863+02:002012-04-04T11:24:20.863+02:00Hmmm tyle przepisów, u nas hitem sa pieczone piec...Hmmm tyle przepisów, u nas hitem sa pieczone pieczarki nadziewanie startym żółtym serem wymieszanym z czosnkiem i przykryte kołderką z <br />chrupiącego boczku, marzenie smakowe dla podniebienia- mogłabym tero zjeść tonę. oczywiście ser halloumi owinięty szynką lub boczkiem i usmażony na klarowanym maśle no i klasyczny pasztet z chrzanem i jeszcze ciepłym chlebem żytnim na zakwasie no i jaja nadziewane /podsmażone pieczarki z cebulką wymieszane z wydrążonym jajem i natką i majonezem na pastę/<br />a reszta to klasyczny obiad tyle że z żurkiem w roli głównej do tego pieczone żeberka i boeuf bourginion z pieczonymi ziemniakami a z ciast rafaello na spodach kokosowo-bezowych, tarta z advocatem i tort sachera :))<br />pozdrawiam smakowicie ;))ulahttps://www.blogger.com/profile/06963090587906471487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-32302634592165077672012-04-04T10:39:05.919+02:002012-04-04T10:39:05.919+02:00Jeszcze 10 lat temu myślałam że gotowanie i piecze...Jeszcze 10 lat temu myślałam że gotowanie i pieczenie jest domeną babć, ja sama byłam zaś totalnym kulinarnym beztalenciem. Zresztą zawsze było tyle fajnych i ciekawszych rzeczy do zrobienia niż stanie przy garach. Byłam stałym bywalcem stołówek różnej maści, barów mlecznych i fast foodów, konsumentem kostek, zupek w proszku i słoików. Dziś sama gotuję i piekę z wielką pasją (właściwie dopiero raczkuję w tym temacie) o czym świadczy zapach chleba w moim domu czy choćby rosnący na oknie tymianek cytrynowy i rozmaryn. Jeszcze parę lat temu nie miałabym zielonego pojęcia co można z tym zrobić. <br />W kwestii wielkanocnego wytrwanego nr 1 nie będę oryginalna. To od lat nadziewane makrelą jajka przyrządzane przez moją teściową. Niedbale posypane koperkiem, ułożone na listkach sałaty wyglądają niezwykle wdzięcznie i smakowicie. Nic dziwnego, że półmisek z nimi leży zawsze najbliżej mojego talerza, a i zdecydowana większość jego zawartości ląduje w moim brzuchu. <br />Jeśli chodzi o słodkości to absolutnym faworytem jest pieczony przeze mnie sernik z białą czekoladą, który mimo sporych rozmiarów potrafi zniknąć w ciągu kilku godzin. Tradycja tradycją ale zwykle staram się zaskoczyć czymś moich bliskich. W te święta planuję zrobić domowe lody waniliowe i podać je w brioszkach o aromacie pomarańczy. <br />Pozdrawiam, <br />Adriana (ada.sikora@gmail.com)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-41193811664209801202012-04-03T23:09:18.464+02:002012-04-03T23:09:18.464+02:00Świetny i śliczny przepis. Na pewno wykorzystam. T...Świetny i śliczny przepis. Na pewno wykorzystam. Tylko kiedy? <br />W Święta najbardziej lubię jeść ciasta. Największym hitem jest zawsze sernik. Najlepiej na kruchym spodzie, z bakaliami, ale bez rodzynek, polany gorzką czekoladą.magdahttps://www.blogger.com/profile/10915751943992048272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-13642749187599130322012-04-03T23:08:54.928+02:002012-04-03T23:08:54.928+02:00Zdecydowanie żurek i jaja faszerowane pastą szpina...Zdecydowanie żurek i jaja faszerowane pastą szpinakową, pozdrawiam Renata BoczekAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-9789608516593923942012-04-03T23:05:28.351+02:002012-04-03T23:05:28.351+02:00Witam serdecznie!
Oto przepis na danie, które niez...Witam serdecznie!<br />Oto przepis na danie, które niezmiennie kojarzy się w mojej rodzinie z Wielkanocą. Przepis co prawda został już dawno temu przywieziony przez tatę z Niemiec, ale corocznie przygotowywany jest u nas właśnie na Wielkanoc i spożywany podczas świątecznej Wielkosobotniej kolacji, jako przystawka przed święconką:) Nie powtórzę niestety oryginalnej niemieckiej nazwy, ale my nazywamy to danie "flaczki z kurczaka", choć nazwa jest myląca:) <br />Składniki:<br />1,5 kg kurczaka<br />jarzyny jak do rosołu<br />2 liście laurowe<br />5 zieli angielskich<br />3 ząbki czosnku<br />0,5 kg żółtego sera<br />Wykonanie:<br />Kurczaka ugotować do miękkości z jarzynami (bez czosnku) w takiej ilości wody, aby przykryła mięso. Po ugotowaniu odcedzić, przestudzić, obrać mięso z kości, drobno je pokroić wraz ze skórką. Obrane i pokrojone mięso połączyć z rosołem, doprawić czosnkiem, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Zupę z kurczakiem przelać do małych żaroodpornych miseczek, wierzch posypać od serca startym serem. Zapiekać w piekarniku około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Danie należy jeść ciepłe, z wyciśniętym sokiem z cytryny.<br />Smacznego. Wesołych i smacznych Świąt!<br />Pozdrawiam,<br />Kasia JagoszAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-24650413556129016132012-04-03T22:42:32.547+02:002012-04-03T22:42:32.547+02:00Witaj ;)) Mówiąc szczerze, nigdy nie miałam okazji...Witaj ;)) Mówiąc szczerze, nigdy nie miałam okazji samodzielnie przygotowywać świąt wielkanocnych. Odkąd pamiętam święta wielkanocne spędzamy w Karpaczu ( jestem z Poznania), więc doznania kulinarne zależne są od właścicieli miejsc, w których wypoczywamy. Nie wiem, czy żurek na śniadanie to ogólnopolska tradycja, ale na dolnośląskim stole wielkanocnym jest zawsze. Właśnie to danie- żurek, to coś, na co czekam przez cały Wielki Tydzień. Dobry, Polski Żur z białą kiełbasą ( najlepiej w towarzystkie gniecionych ziemniaczków okraszanych boczkiem...mniaaammm) to dla mnie podstawa tych pięknych świąt. A.Lenkowska addlenko@gmail.com Pozdrawiam, i życzę kolorowych pisanek ;)addlenkohttps://www.blogger.com/profile/09024609062576714788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-91258177306443559882012-04-03T21:25:58.410+02:002012-04-03T21:25:58.410+02:00Fajne te paszteciki, aż mnie korci by wypróbować p...Fajne te paszteciki, aż mnie korci by wypróbować przepis, pozdrawiam, ciekawy blog :)joasiaarthttps://www.blogger.com/profile/11632248431312738195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-5021166069414995412012-04-03T21:14:38.931+02:002012-04-03T21:14:38.931+02:00Paszteciki smakowite...
Chyba nie zaskoczę nikogo....Paszteciki smakowite...<br />Chyba nie zaskoczę nikogo...oczywiście jajka w każdej postaci, obowiązkowo biała kiełbasa z chrzanem, a na deser ciasto piaskowe przekładane pianką i polane czekoladą... pozdrawiamrenihttps://www.blogger.com/profile/12957294947348602495noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-26607908900100600542012-04-03T20:46:02.955+02:002012-04-03T20:46:02.955+02:00U mnie na Wielkanocnym stole zawsze królują maślan...U mnie na Wielkanocnym stole zawsze królują maślane ciasteczka obficie posypane cukrem trzcinowym i polane czekoladą. Wykrawane w najróżniejszych kształtach, w zeszłym roku zdobyłam cudne foremki i wyszły w iście wielkanocnych kształtach - zapraszam do obejrzenia:<br /><br />http://dotkaa.blogspot.com/2012/04/ciasteczka-wielkanocne.html<br /><br />Ponadto królują jajeczka w różnej postaci. Faszerowane, na twardo. Ponadto powstają potrawy w kształcie jajka - moim ulubionym jest galareta (bulion + żelatyna), którą zalewamy uprzednio ułożone w wydmuszkach jajek warzywka (groszek, kukurydza, marchewka), plasterki jajka i kawałki szynki lub mięska drobiowego :) <br /><br />Szczerze polecam! Moim zdaniem dania podane ze smakiem, nie tylko lepiej smakują, ale wzbudzają wrażenie na naszych wielkanocnych gościach ;) bo gotować nie można się nauczyć - gotowanie to sztuka!<br /><br />Pozdrawiam serdecznie - DotkaDotkahttps://www.blogger.com/profile/17188220078943244338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7286327778169717453.post-2410569663976889032012-04-03T20:43:17.837+02:002012-04-03T20:43:17.837+02:00Co najchętniej? wszystko po kolei :) żurek przygot...Co najchętniej? wszystko po kolei :) żurek przygotowany przez Ciocię, jajka faszerowane przez Teściową, białą kiełbasę pieczoną przez Mamę i wszystkie jej słodkości - mazurki, serniki, babki... i właśnie to wszystko jest dla mnie wielkanocnym hitem kulinarnym - tradycyjne, rodzinne, spokojne i w rodzinnym gronie spędzane śniadanie wielkanocne...amarantkahttps://www.blogger.com/profile/01362049168508869911noreply@blogger.com